Mandeltårta med citrongrädde

Serverar: 8 portioner

Snabbaste tårtan i stan? Så fin och lyxig!

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • Citrongrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 1½ dl lemoncurd
  • Dekoration
  • Mandelspån
  • Guldpärlor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner mandelmassan, rör försiktigt. Bred ut smeten i en smord form med avtagbar botten och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Vispa grädden och vänd först ner en klick grädde i lemoncurden och rör ihop, vänd sedan ner detta i vispgrädden
    4. Bred ut grädden över botten och dekorera med mandelspån och guldpärlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben