Mandeltårta med citronkolakräm

Serverar: 12-15 portioner

Enkelt och Supergott...godare blir tårtan om du bakar den dagen innan.

Ingredienser

  • 400 g mandelmassa
  • 4 äggvitor
  • Kräm
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av ½ citron
  • 150 g smör
  • Garnering
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner mandelmassan. Bred ut smeten till 2 runda bottnar, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
    2. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna och lossa från papperet.
    3. Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar.
    4. Låt stelna i kylen ca 1 tim. Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred på resterande kräm. Förvara tårtan i kylen.
    5. Garnera med pinjenötter och citronmeliss innan servering. Godast är mandeltårtan om den lagas dagen innan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben