Mandeltårta med rabarbergrädde

Serverar: 8-10 portioner

Tårta med fräsch, syrlig grädde på läcker mandelbotten. Med jordgubbar på toppen så blir det en riktigt somrig tårta.

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 200 g grovt mald eller finhackad sötmandel
  • Rabarbergrädde
  • 250 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Dekoration
  • 5 dl jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mandelbotten: Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Vänd ner den grovt malda mandeln. Täck en rund form, ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt. Stäng inte av ugnen.
    4. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela dem i en smord ugnsfast form. BLanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö blandningen över rabarbern.
    5. Grädda rabrbern i 175 graders varm ugn i 20 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
    6. Vispa grädden och vänd ner den bakade rabarbern. Fördela rabarbergrädden över mandelbotten och garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben