Mandeltårta med smörtryffel

Serverar: 8 portioner

Enkel att göra och blir mycket god!

Ingredienser

  • 300 g riven mandelmassa
  • 3 ägg
  • Rivet skal och saft från 1 apelsin
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Tryffel
  • 75 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till botten. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader ca 25 min. Prova med sticka! Låt svalna och lossa kanten och botten.
    2. Gör under tiden tryffeln. Smält smöret och chokladen långsamt. Låt svalna och rör till bredbar konsistens. Bred tryffeln över den kalla bottnen och garnera med rostade mandelspån, ca 100 g

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben