Mandeltoppad plommontarte

Serverar: 6-7 portioner

Bjud på en ljuvlig tarte till dessert!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 500 g plommon
  • 1 dl socker
  • 50 g hackad mandel
  • Rivet skal av 1 citron
  • Tillbehör
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar botten. Ställ formen kallt i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i pajskalet. Blanda därefter socker, mandel och citronskalet och strö det över plommonen.
    3. Grädda i ca 30 minuter. Servera plommontarten med en klick lätt vispad grädde eller en kula god vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben