Mandeltoppar med apelsin

Serverar: 30-35 portioner

Godingar för mandelälskaren som är lätta att göra om man äger en matberedare.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl socker
  • 1 påse (60 g) hackat syltat apelsinskal
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Lägg mandeln i en matberedare med kniv och finhacka ca 25 sekunder. Lägg därefter i socker och apelsinskal och blanda ca 2 sekunder. Häll i äggvitorna och kör ihop till en smet ca 10 sekunder.
    2. Lägg valnötsstora klickar av smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 8-10 minuter.
    3. Lossa kakorna från bakplåtspappret och låt dem kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben