Äppelstekt fläskfilé med mandeltoppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel festlig rätt som är snabb och god att göra till vardags.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 3 äpplen
  • Smör att steka i
  • Salt
  • Peppar
  • 4 port potatismos
  • 1 ägg
  • 1-2 tsk torkad basilika
  • 1 msk smör
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda potatismos med ägg, basilika och smör. Smaka av med salt och peppar.
    2. Forma mosblandningen till avlånga bullar och rulla dem i mandeln. Gratinera "topparna" på bakplåtspappersklädd plåt ca 15 minuter i 200 grader.
    3. Skölj och kärna ur äpplena och skär dem i skivor.
    4. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Stek dem ca 2 minuter per sida. Låt äppelskivorna steka med.
    5. Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben