Mango ChutneyTofu

Serverar: 4 portioner

Mango chutney! Boom! Vitlök! Boom! Chili! Boom! Kärlek- vid- första- tuggan! Boom! Det här är en livsfarligt god och enkel rätt som fullständigt exploderar så fort du får in den i munnen.

Ingredienser

  • 500 g fast tofu
  • 1 dl maizena
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chili
  • 3 dl apelsinsaft
  • ½ dl mango chutney
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl ljus japansk sojasås
  • Servering
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Tärna tofun och blanda med maizenan i en skål. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den blivit härligt frasig och gyllenbrun. Låt tofun rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
    2. Riv ingefära och finhacka vitlöksklyftor och röd chili. Blanda med apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål. Häll tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla i 2 minuter.
    3. Servera grytan med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben