Mango chutney! Boom! Vitlök! Boom! Chili! Boom! Kärlek- vid- första- tuggan! Boom! Det här är en livsfarligt god och enkel rätt som fullständigt exploderar så fort du får in den i munnen.
Ingredienser
500 g fast tofu
1 dl maizena
1 msk riven färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 färsk röd chili
3 dl apelsinsaft
½ dl mango chutney
½ dl olivolja
½ dl ljus japansk sojasås
Servering
Kokt ris
Instruktioner
Tärna tofun och blanda med maizenan i en skål. När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den blivit härligt frasig och gyllenbrun. Låt tofun rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
Riv ingefära och finhacka vitlöksklyftor och röd chili. Blanda med apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål. Häll tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla i 2 minuter.