Mangoglaserad kyckling

Serverar: 4 portioner

En mycket god kycklingrätt, man kan även använda glaseringen till kycklingfilé och fläskfilé, det blir lika gott.

Ingredienser

  • Ca 800 g kycklingdelar med ben, djupfrysta
  • 1 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Mangoglaze
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk soja
  • 1 msk olja
  • 2 krm ingefära
  • 2 krm sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingen.
    2. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingdelarna och sjud under lock tills de precis är genomkokta, ca 15 minuter. Låt svalna i buljongen.
    3. Blanda ingredienserna till glazen.
    4. Lyft upp kycklingen ur buljongen och grilla eller stek försiktigt tills den är genomvarm, pensla med glazen under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben