Mangomousse (passar bra som tårtfyllning)

Serverar: 4 portioner

En frisk tårtfyllning som jag brukar använda i ex prinsesstårtor, gärna med hallonsylt i nedersta lagret.

Ingredienser

  • 250 g tärnad mango (det går bra med fryst, tinad.)
  • Saften av 1 lime
  • Knappt 1 dl florsocker
  • 3 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mixa mangon med en stavmixer. Pressa ner limen. Blanda ner florsockret, och blanda allt noggrannt.
    2. Blöt gelatinbladen i lite vatten i ett par minuter. Koka under tiden upp 2-3 msk vatten i en liten kastrull.
    3. Vispa äggvitorna riktigt hårt. Vispa grädden ganska hårt.
    4. Ta upp gelatinbladen och krama ur. Låt dem smälta i det heta vattnet, och blanda ner i mangopurén. Rör ner grädden, och blanda ordentligt. Vänd sen ner äggvitorna, och blanda försiktigt.
    5. Häll upp i fina glas eller på tårtbotten, jag brukar toppa mot mitten. Det går bra att lägga en del av tårtbotten över moussen. Ställ i kylen för att stelna i minst tre-fyra timmar. En tårta görs bäst dagen innan kalaset!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben