Mangomousse med chokladglasyr

Serverar: 8 portioner

Mango är så gott!

Ingredienser

  • 3 st gelatinblad
  • 2 st mango eller
  • 1 paket fryst ICA mango
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • Glasyr
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk pressad saft av citron
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Skala, kärna ur och mixa fruktköttet från mangon tillsammans med florsockret och citronsaften, med mixerstav eller i en matberedare.
    2. Blanda i yoghurten. Vispa grädden till ett fast skum. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 20 sek. Häll gelatinet i en fin stråle i mangopurén under omrörning.
    3. Vänd i grädden. Fördela moussen i glas. Ställ kallt att stelna ca 2 tim.
    4. Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och smält över vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 11/2 –2 min.
    5. Rör samman florsocker och citronsaft. Blanda ner i chokladen under omrörning.
    6. Ringla glasyren över moussen och ställ kallt ytterligare ca 1 tim.
    7. Servera, gärna med ett kex eller en liten kaka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben