Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min. Skala, kärna ur och mixa fruktköttet från mangon tillsammans med florsockret och citronsaften, med mixerstav eller i en matberedare.
Blanda i yoghurten. Vispa grädden till ett fast skum. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W), ca 20 sek. Häll gelatinet i en fin stråle i mangopurén under omrörning.
Vänd i grädden. Fördela moussen i glas. Ställ kallt att stelna ca 2 tim.
Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en skål och smält över vattenbad eller i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 11/2 –2 min.
Rör samman florsocker och citronsaft. Blanda ner i chokladen under omrörning.
Ringla glasyren över moussen och ställ kallt ytterligare ca 1 tim.