Mangomousse (tårtfyllning)

En fräsch och frisk tårtfyllning.

Ingredienser

  • 1 burk konserverad mango i sockerlag (425 g)
  • 200 g kesella
  • 200 g naturell färskost
  • 5 gelatinblad
  • 2 dl grädde
  • Skalet av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Denna fyllning räcker till två lager tårta. Vill du ha ett annan smak på det ena laget så gör en ½ sats,
    2. Mixa mangon inlusive sockerlagen till puré. Blanda ca hälften av mangopurén med kvargen och färskosten. Blötlägg gelatinbladen, hetta upp resterande mangopuré och smält de blötlagda gelatinbladen i den. Riv citronen på ett rivjärn. Få inte med det vita. Blanda ner gelatinblandingen och citronskalet i mangofyllningen. Vispa grädden och blanda ner även den.
    3. Ställ kallt innan den skall bres på tårtan.
    4. Står den i kylen över natten så mognar smaken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben