Serverar: 10-12 portioner
Tid: 10 minuter
Av alla frukter är nog mango den allra godaste. Lika god i förätten som till dessert. Här har den fått huvudrollen i en uppriskande glasspinne.
Diska/skölj limen noggrant. Klyv den i två delar. Skär upp den ena halvan i tunna skivor som du sedan delar upp i små trekanter. Tina mangon så att den blir halvmjuk. Häll i en bunke. Bryt bananen i bitar, häll på yoghurt och socker och pressa över limesaft från den hela halvan. Mixa blandningen slät. Vänd i limebitarna (mängd avgör du själv – personligen vill jag inte ha mer än kanske tre-fyra småbitar i varje glasspinne). Häll upp i glassformar och sätt i pinnar. Ställ in i frysen. Låt stå där i minst två timmar.För att få ur glassarna är det enklast att skölja formarna i ljummet vatten.
Ingen höjdare alls. Säkert nyttigare än vanlig glass men smakar nog bättre som smoothie än i fryst form. Barnen slängde sina glassar efter någon tugga.