Mangosmoothie med chokladknoppar och glass

Serverar: 4 portioner

Festlig dessert variant av den hälsosamma smoothien.

Ingredienser

  • Smoothie
  • 3 mogna mango frukter
  • 1 ½ dl god apelsinjuice
  • 1 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 msk florsocker
  • Chokladknoppar, ca 40 st
  • 100 g mandelmassa
  • ½ äggvita
  • 50 g mörk choklad
  • Tillbehör
  • 2 dl vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skala och kärna ur mangon, spara ½ mango och skär resten i bitar. Lägg mangobitar, yoghurt och juice i en matberedare, mixa till en puré. Smaksätt med florsocker. Skär mangon som är kvar i tunna klyftor.
    2. Chokladknoppar: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner äggvitan. Spritsa eller klicka ut små knoppar på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen tills de börjar få färg, 6-8 minuter, låt dem kallna. Smält chokladen i en liten skål i mikrovågsugnen eller i vattenbad. Doppa eller rör ner mandelknopparna i chokladen. Ta upp dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna i kylskåp.
    3. Häll upp mangosoppan i skålar och lägg i mangoklyftor, glass och chokladknoppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben