Mannagrynspalt på gammaldags vis

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Annorlunda och mumsig lunch till en hungrig barnfamilj

Ingredienser

  • 4 dl mjölk
  • 3 tsk salt
  • 3 msk (rågade) mannagryn
  • 2 ägg
  • 20 msk (rågade) vetemjöl
  • Instruktioner

    Värm mjölken med 1 ½ tsk salt tills den sjuder. Rör ned mannagrynen och vispa utan att koka, i 3-4 minuter. Låt sedan svalna i minst 5 minuter. Vispa sedan ned äggen och blanda i mjölet och rör om tills smeten blir hanterlig för att kunna forma små paltar med händerna. Om smeten är kletig häll i lite mer mjöl eller ta mjöl i händerna när du hanterar den. Värm samtidigt vatten i en stor kastrull med 1 ½ tsk salt. När vattnet kokar lägg ned paltarna och låt dem koka tills de flyter upp på ytan. Låt rinna av och servera med skirat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben