Mannerströms förälskade kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Ett fantastiskt gott och "lyxigt" recept, från Leif Mannerström! Att flambera känns lite roligt "retro" - just det momentet lämnar jag själv dock helst åt någon annan...(flamberingsfobi!)

Ingredienser

  • 6 cl Pernod
  • 600 g råa skalade havskräftstjärtar (eller tigerräkor)
  • 5 dl grädde
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Hummerfond koncentrat
  • 1 purjolök
  • Ris att servera till
  • Instruktioner

    1. Fräs kräftstjärtarna/tigerräkorna i smör på hörg värme så att de får lite färg. Slå på Pernoden, tänd på med tändsticka och flambera.
    2. Tillsätt grädden och låt koka i ca 2 minuter. Finstrimla purjolöken och låt den koka med den sista minuten. Smaka av med salt, peppar och hummerfond.
    3. Servera med ris och något gott grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben