Mannerströms förälskade kräftstjärtar
Ett fantastiskt gott och "lyxigt" recept, från Leif Mannerström!
Att flambera känns lite roligt "retro" - just det momentet lämnar jag själv dock helst åt någon annan...(flamberingsfobi!)
Ingredienser
6 cl Pernod
600 g råa skalade havskräftstjärtar (eller tigerräkor)
5 dl grädde
Smör
Salt
Peppar
Hummerfond koncentrat
1 purjolök
Ris att servera till
Instruktioner
- Fräs kräftstjärtarna/tigerräkorna i smör på hörg värme så att de får lite färg.
Slå på Pernoden, tänd på med tändsticka och flambera.
- Tillsätt grädden och låt koka i ca 2 minuter.
Finstrimla purjolöken och låt den koka med den sista minuten.
Smaka av med salt, peppar och hummerfond.
- Servera med ris och något gott grönt.
Liknande recept
Kommentarer (0)