Manuelas grillade hälleflundra

Serverar: 4 portioner

Manuelas hälleflundra är liksom annan spansk mat kryddstark. Den får ligga en god stund i stark marinad med bl.a. vitlök och kummin, vilket ger härlig doft och smak när du sedan hastigt grillar den.

Ingredienser

  • 4 skivor hälleflundra, ca 1½ cm tjocka, 600 g
  • 1 dl chilisås
  • Marinad
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 dl matolja, gärna olivolja
  • ½ dl vinäger
  • 1 tsk krossade kumminfrön
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala vitlöken och blanda vitlök, olja, vinäger, krossade kumminfrön, chilipulver, salt och peppar till marinaden i en mixer. Du kan också krossa vitlöksklyftorna och sedan vispa ihop marinaden för hand.
    2. Lägg fiskskivorna i en form, häll över marinaden och ställ fisken kallt ca 2 timmar. Vänd fisken då och då.
    3. Lägg fisken på ett galler över glöden och grilla ca 1½ minut på varje sida. Koka ihop marinaden, tillsätt chilisås och servera såsen till fisken.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben