Manuelas hälleflundra är liksom annan spansk mat kryddstark. Den får ligga en god stund i stark marinad med bl.a. vitlök och kummin, vilket ger härlig doft och smak när du sedan hastigt grillar den.
Ingredienser
4 skivor hälleflundra, ca 1½ cm tjocka, 600 g
1 dl chilisås
Marinad
3-4 vitlöksklyftor
2 dl matolja, gärna olivolja
½ dl vinäger
1 tsk krossade kumminfrön
1 tsk chilipulver
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
Instruktioner
Skala vitlöken och blanda vitlök, olja, vinäger, krossade kumminfrön, chilipulver, salt och peppar till marinaden i en mixer. Du kan också krossa vitlöksklyftorna och sedan vispa ihop marinaden för hand.
Lägg fiskskivorna i en form, häll över marinaden och ställ fisken kallt ca 2 timmar. Vänd fisken då och då.
Lägg fisken på ett galler över glöden och grilla ca 1½ minut på varje sida. Koka ihop marinaden, tillsätt chilisås och servera såsen till fisken.