Marängkakor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Snabba och lättbakade. Goda.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ msk vaniljsocker
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 äggula
  • Maräng
  • 1 äggvita
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl mandelflarn eller hackad mandel
  • Instruktioner

    Till mördegen arbetas alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i 2 delar och forma den till två cm tjocka rullar. Lägg dem på pappersklädd plå och platta till till tunna längder. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner socker och mandel. Spara liter mandel att strö över. Bred marängen över längderna men inte ända ut. Strö över resten av mandlarna. Grädda i 175 g 15-20 minuter- Skär i bitar och låt svalna på plåten

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben