Äppel och marängkaka

Tyvärr så blev kortet lite mörkt men det är en jättesaftig och god kaka. Servera gärna med vispad grädde till.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 äpplen
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl mandelspån
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Smält smöret och låt det svalna. Skala äpplena och skär i tunna klyftor. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i formen . Fördela äppelklyftorna ovanpå och pudra på kanel. Maräng: Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg och blank smet. Bred den över kakan och strö på mandeln. grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben