Vi är många som älskar kombinationen äpple och kanel .......
Ingredienser
Muffinssmet
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
125 g osaltat smör , rumstempererat
1 3/4 dl strösocker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
2 tsk kanel
2 äpplen , skalade och skurna i klyftor
Kanelfyllning
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
60 g smält smör
2 msk malen kanel
Nu överdriver jag inte, men det var en av godaste äppel & kanelmuffins som jag har ätit. Jag gjorde en dubbel sats för att de var så suveränt goda.
Fantastiskt goda muffins!! Jag gjorde 12 "små" som blev väldigt stora. Skiva gärna äpplena tunnt och stoppa ner mer än en i varje muffins. Mmm!
Jag hade för lite kanel så jag tog lite nejlikor istället vilket gav dem en julig känsla med smak av pepparkakor! Mums!
Mums, brukar inte baka ofta så jag följde nästan receptet (kanelen tog slut så jag hade bara 2 msk…). Och de blev väldigt goda även om jag blandade allt för hand :) Skivade äppleskivorna ganska fint och hade mer än en skiva I varje muffin, men nästa gång lägger jag nog I mer äpple. Vet ej om jag gjorde fel då jag inte kunde “strö” kanelblandningen över muffinssmeten. Det blev istället en kletig klick som jag trodde skulle smälta och breda ut sig jämt över toppen, men det gjorde den inte.... Hur ska egentligen konsistensen vara på fyllningen?
Fantastiskt saftiga och goda. Uppskattades av alla i familjen. Sonen älskade denna knastriga ytan som blev på toppen . Kommer absolut att göra dessa igen. En stark 5 . Tackar för ett bra recept. mvh Tina
Underbart goda tog även en klick marsankräm i super:))