Äppel och saffranschutney

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

En mild chutney, god till gryta, paté eller ost.

Ingredienser

  • 1 kg äpplen
  • 1 gul lök
  • 4 cm ingefära
  • 1½ dl äppelcidervinäger
  • ½ g saffran
  • 2 msk gula senapsfrön
  • 4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker.
    2. Koka i ca 30 minuter.
    3. Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar.
    4. Förslut och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben