Äppel och saffranschutney
Serverar:
1 portioner
Tid:
30 minuter
En mild chutney, god till gryta, paté eller ost.
Ingredienser
1 kg äpplen
1 gul lök
4 cm ingefära
1½ dl äppelcidervinäger
½ g saffran
2 msk gula senapsfrön
4 dl socker
Instruktioner
Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker.
Koka i ca 30 minuter.
Fördela chutneyn i väl rengjorda glasburkar.
Förslut och förvara svalt.
Liknande recept
Äppel och björnbärskaka
5
1 h
8
Äppel och marängkaka
Ugnstekt Bjärekyckling med äppel och mandelpotatis.
4
Erica´s Äppel och russinbröd med melonkärnor
2-4
2
Äppel och morotsbröd egen version
2 h
2
Banan, äppel & kesokaka i långpanna
5
30 min
2
Äppel & kanelmuffins
4.6
6
6
Äppel och nektarinkaka
5
32
1
Äppel och ananaschutney
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!