Marängmuffins med lime

Variant av den klassiska citronmarängpajen.

Ingredienser

  • Muffins
  • 225 g osaltat smör, rumstempererat
  • 2 ½ dl strösocker
  • 3 3/4 dl extra fint vetemjöl
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljessens
  • Fyllning
  • 3/4 dl limesaft
  • 400 g kondenserad mjölk, 1 burk
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Ger 18 muffins
    2. Förvärm ugnen till 175 grader. Placera ut 18 muffinsformar. Blanda alla ingredienser till muffinsen I en stor skål ochvispa med elvisp till en slät, ljus smet, 2 - 3 minuter. Skeda smet i formarna. Grädda i 20 minuter. Ta ut plåtarna och låt svalna i 5 minuter.. Ta sedan upp muffinsen och låt svalna på galler.
    3. För att göra fyllningnen, blanda limesaft och kondenserad mjölk i en liten skål. Skär bort ett lock på varje muffins och gröp ur ett litet hål. Skeda fyllning i hålet och lägg tillbaka locket. För att göra marängen , vispa äggvitorna tills mjuka toppar bildas. Tillsätt en tredjedel av sockret och vispa 1 minut. Upprepa tills allt socker tillsatts. Höj ugnsvärmen till 225 grader. Skeda eller spritsa maräng på muffinsen. Grädda i 5 minuter till fin färg. Förvara högst 1 dag i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben