Marängrulle med söta sommarbär

Serverar: 8 portioner

Sommardessert som gör succé!

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 1/2 krm salt
  • 4 dl strösocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk vitvins- eller fruktvinäger
  • 30 g mandelspån
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 400 g färska jordgubbar
  • ca 300 g färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa äggvitor och salt så att det blir vitt och pösigt. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa smeten riktigt pösigt. Tillsätt majsstärkelse och vinäger.
    3. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 cm bred. Bred ut smeten i ett jämnt lager. Strö över mandelspån och grädda längst ner i ugnen i 175°, 15-20 min. Låt kallna. Vänd marängen upp och ner på ett bakplåts- eller smörpapper.
    4. Vispa grädden och blanda ner florsocker. Bred ut blandningen på marängen. Dela jordgubbarna i mindre bitar. Strö bären över grädden.
    5. Rulla ihop till en marängrulle.
    6. Tips! Marinera bären i cointreau om du vill ha omväxling.

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben