Marängrulltårta med kokos och citron

Serverar: 10 portioner

Frestande god är denna luftiga läckra marängrulltårta med smak av kokos och citron och fylld med vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 2½ dl socker
  • 2½ dl kokosflingor
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • Till plåten
  • Bakplåtspapper
  • 2 msk smör
  • 1 dl kokosflingor
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 3 dl jordgubbar
  • Hallon (eller blåbär)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 150 grader. Smöra ett bakplåtspapper, lägg det i en långpanna med måtten 30x40 cm och strö över kokos.
    2. Vispa vitorna till hård skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills smeten är blank och tjock. Blanda ner kokosflingor och citronskal. Bred försiktigt ut smeten på bakplåtspapperet.
    3. Grädda mitt i ugnen 35-40 minuter tills marängen har stelnat ( den behöver inte vara helt genomtorr ) och fått lite färg. Stjälp upp marängen på smörpapper och dra bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna.
    4. Vispa grädden. Skölj och ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Bred ut grädden över kakan och lägg på jordgubbarna. Rulla samman till en rulle. Lägg rulltårtan på ett fat och dekorera med bär och citronmeliss eller mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben