Serverar: 24 portioner
Tid: 1 timme
Nygräddad Syrenkaka med citron toppat med kokos och syrenbloms täcke. Mitt egna påhitt. Supergod och saftig dessutom. Jättenöjd!
Kakan: Smält smöret. Smörj bakplåtsklädd långpanna (ca 25 x 40 cm) Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker. Blanda ner syrenblommorna, mjölblandningen och mjölken. Tillsätt sist i citronsaften och smöret. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader (ej varmluft) i ca 20 min. Under tiden kakan gräddas blanda ihop kokos och syrentäcket. Vispa rumsvarmt smör och socker. Tillsätt vaniljsockret, kokos, syrenblommorna och saften från citron. Bred smeten över den varma kakan och ställ in i ugnen igen i ca 5-10 min tills täcket har fått en fin färg. Låt sedan kallna och skär upp i lagom stora bitar. ca 24 st. Ät och njut av sommaren!