Marängrutor

Serverar: 25 portioner

Tid: 30 minuter

Goda!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker
  • ca 50 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
    2. Rör smör och socker pösigt, vispa i äggulorna och det hela ägget.
    3. Rör i citronsaften och mjölet, blandat med bakpulvret och vaniljsockret. Bred ut smeten i långpannan.
    4. Vispa äggvitorna och sockret till en styv massa. Vänd försiktigt ner chokladen och bred massan över smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter i ca 175 graders värme.
    5. Skär kakan i rutor när den har svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    cat81 14 februari 2009

    Smakade gott men blev lite för mjuk. Jag var väl lite för ivrig att ta ut den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben