Hallon & marängrutor

Mycket god kaka

Ingredienser

  • 200 g smör el.margarin
  • 3 dl florsocker
  • 4 äggulor
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 250-300 g hallon
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 50 g flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och rör mellan varje. Gör på samma sätt med de hela äggen. Blanda noga. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner detta i smeten. Rör om ordentligt. Fördela hallonen över smeten.Klä en långpanna 30*40 cm, med bakpapper och bred ut smeten i panna.
    2. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt socker och fortsätt vispa ett par minuter till. Bred marängsmeten över hallonen. Strö över mandel och grädda i nedre ugnen 175 gr i ca.20 min. Täck mot slutet av gräddnings tiden om marängytan verkar bli för mörk. Låt svalna. Skär i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    dyren 16 januari 2009

    Detta recept verkar jättegott. Jag sks prova det till mitt födelsedagskalas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben