Marängrutor i långpanna

Långpannekaka täckt med maräng med kokos och chokladbitar i. Mums!!!!!

Ingredienser

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 2 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • Maräng
  • 3 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 100 g blockchoklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker (gärna med elvisp). Blanda i äggulorna, en i taget. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten.
    2. OBS! OM INTE smeten känns bredbar så går det att röra ner lite mjölk. Känns smeten bredbar så uteslut mjölken i smeten Bred därefter ut i en bakplåtsklädd långpanna.
    3. Maräng: Vispa äggvitorna med sockret. Hacka chokladen grovt. Blanda ner chokladen och kokosflingorna i äggvitesmeten. Bred marängsmeten ovanpå kaksmeten . Grädda i 175 grader i ca. 20 minuter. Skär kakan i rutor medan den är varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    cat81 28 februari 2009

    Jättegod!

    mpers 16 november 2009

    Jag hade gärna sett en bild till receptet.

    AnnaRegina 11 augusti 2011

    Supergoda, dom kommer jag att baka fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben