Marängrutor med vinbär

Mmm

Ingredienser

  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • Pressad saft av ½ citron
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk filmjölk eller mjölk
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl röda och/eller svarta vinbär
  • Tillbehör eventuellt vispad grädde och bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Täck botten i en långpanna med ett smort bakplåtspapper.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggulorna, en i taget, och citronsaften.
    3. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och sist filen eller mjölken.
    4. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget.
    5. Bred först ut sockerkakssmeten och sedan marängen ovanpå. Strö över bären.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kakan svalna och lossa den från papperet med en stekspade.
    7. Skär kakan i 24 rutor. Servera kakorna enkla eller dubbla med grädde emellan. Man kan också lägga på en gräddklick och ställa på en halv kaka som på bilden och garnera med en vacker bärklase.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben