Marängsviss - diabetiker

Serverar: 4 portioner

Spröda maränger tillsammans med chokladsås, bananer och svalkande glass i en mindre sockrig variant. Efterrätten som aldrig kan bli fel

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl Canderel strö
  • 3 droppar ättika
  • Chokladsås
  • 1 dl kakao
  • 1 dl Canderel strö
  • 1 dl vatten
  • 2 st bananer
  • 4 dl vaniljglass light
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitor, Canderel och ättika till ett hårt skum. Klicka eller spritsa marängerna på bakplåtspapper på en plåt.
    2. Grädda i ugnen 80-100ºC i ca 1 tim.
    3. Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull, koka upp och låt svalna.
    4. Skala och skiva bananerna och varva sedan allt på ett fat och servera genast

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Gillsan 20 augusti 2009

    En femma till dig ,dessa var riktigt goda, så som jag har längtat efter maränger utan vanligt socker.tack för receptet.nu kan jag också göra efetrrätter med maränger fast jag har diabetes...Superduper:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben