Spröda maränger tillsammans med chokladsås,
bananer och svalkande glass i en mindre sockrig
variant. Efterrätten som aldrig kan bli fel
Ingredienser
4 st äggvitor
2 dl Canderel strö
3 droppar ättika
Chokladsås
1 dl kakao
1 dl Canderel strö
1 dl vatten
2 st bananer
4 dl vaniljglass light
Instruktioner
- Vispa äggvitor, Canderel och ättika till ett hårt skum. Klicka eller spritsa marängerna på bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda i ugnen 80-100ºC i ca 1 tim.
- Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull, koka upp och låt svalna.
- Skala och skiva bananerna och varva sedan allt på
ett fat och servera genast
Liknande recept
Kommentarer (1)
En femma till dig ,dessa var riktigt goda, så som jag har längtat efter maränger utan vanligt socker.tack för receptet.nu kan jag också göra efetrrätter med maränger fast jag har diabetes...Superduper:)