Marängtårta med frukt på viktväktarvis

Serverar: 8 portioner

Så smaskigt! Bara 2 poäng! Tårtan är till 8 personer

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 2 äggvitor
  • 1/4 krm salt
  • ½ tsk pressad citronsaft
  • 1/4 krm salt
  • 8 msk strösocker
  • Fyllning
  • 1 dl kesella
  • 1 dl vispad mellangrädde
  • 2 ananasringar konserverade i egen juice
  • 4 persikohalvor konserverade i egen juice
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna, salt och citronsaft över vattenbad till en skummig massa. Tillsätt sockret och fortsätt vispa tills sockret är löst och massan fast och sidenlen.
    2. Bred ut i rundel på bakpappersklädd plåt. Forma till en skål med lite högre kanter.
    3. Grädda i 100 grader i 35 minuter. Sänk värmen till 75 grader och fortsätt grädda 3-4 timmar.
    4. Fyll i marängbotten strax innan den ska serveras. Blanda kesella och grädde. Bred blandningen över marängen.
    5. Garnera med väl avrunnen frukt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben