Marängtoppad bärcoupe

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Finns det något bättre än gladd med färska bär? Toppa med maräng på toppen och du har en underbar och fräsch efterrätt!

Ingredienser

  • ca 2 dl färska bär, t.ex blåbär, hallon, jordgubbar
  • 2 msk socker
  • ½ liter gräddglass med smak av vanilj
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 3/4 dl socker
  • ½ tsk ättiksprit
  • Instruktioner

    Dela bären och blanda med sockret. Låt stå och dra i 20 minuter. Vispa äggvitan med sockret och ättikspriten till ett hårt skum. Lägg bären i botten på fyra coupeglas och fyll på med glassskulor. Spritsa eller klicka marängen ovanpå glassen. Marängsmeten är god att äta som den är, men för ett lyxigare resultat, bränn försiktigt av toppen med varmluft från gasolbrännare. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben