Fräsch och god potatissallad för alla er som inte gillar kladdiga potatissallader. Cirka 200 kcal per portion. Perfekt till grillat kött nu i sommar.
På bilden serveras potatissalladen med fetaost och körsbärstomater - mycket gott till. Dessutom fick vi fläskfilé när vi var iväg och åt hos min arbetskamrat.
Ingredienser
Färskpotatis (valfri mängd till 4 personer)
1-2 paprika, röd
½ gurka
1 rödlök
1 påse Knorr dressingmix, fransk dressing
2 msk olivolja
3 msk vatten
Instruktioner
- Koka potatisen i lättsaltat vatten. Gärna i förväg så potatisen hinner kallna.
- Skär paprika och gurka i valfria bitar. Skär även rödlöken. När potatisen kallnat - skär i lagoma bitar.
Lägg allt i en skål.
- Blanda ihop dressingmixen med olivoljan och vattnet. (Det står tre msk olivolja på dressingmixen, men jag tycker det räcker med två) Blanda väl.
Häll dressingen över grönsakerna och röd om försiktigt. Låt stå en stund för att dra åt sig smaken.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Färskpotatisen är här!
De första färskpotatisarna är verkligen värda sin vikt i guld. Kokt...