Mariakaka - äggfri

Underbart god med glasyr med lätt kaffesmak. Perfekt till kaffet.

Ingredienser

  • Kaksmet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 75 gram smör
  • 1,5 dl gräddmjölk
  • Glasyr
  • 5 msk smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kallt kaffe
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda torrvarorna till kaksmeten. Smula ned smöret. tillsätt mjölken. Häll i smörjd och mjölad form.
    2. Grädda i ca 200 grader
    3. Kakan är färdig då den fått en gyllenbrun färg. Låt den stå en stund innan du glasserar.
    4. Glasyr: Blanda torrvaror. Tillsätt kaffet. Värm smöret och tillsätt det. Blanda och pensla på kakan medan den är varm. Obs. Ej för varm, då rinner glasyren av.
    5. Strö över pärlsocker och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Raider0480 6 oktober 2009

    Enkel och lätt att göra. Bådeär och ser god ut. Bjuder ofta mina vänner på denna och den är mycket populär! =) Tack för receptet.

    Minigan 27 augusti 2010

    Vad roligt att denna fina kaka kommer till användning! Den uppkom som en present till mig av en bagardotter eftersom jag är allergisk mot ägg och aldrig fick någon efterrätt innan :) /Maria

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben