Mariannes paj

En mycket god paj. Perfekt att ha med på utflykten.

Ingredienser

  • Deg
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 75 g margarin
  • 3/4 dl kesella
  • Fyllning
  • 200 g nötfärs
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 korvar av chorizotyp
  • 1-2 tsk pizzakrydda
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 6-8 körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg i en form ca 25-27 cm i diameter. Nagga och sätt in i kylen.
    2. Bryn köttfärsen smulig, krydda med salt och peppar. Tillsätt korven i slantar och låt dem steka med ett par minuter. Smaka av med pizzakrydda. Låt svalna.
    3. Lägg färsröran och riven ost i pajskalet. Vispa samman äggstanningen och krydda med salt och peppar. Häll stanningen över fyllningen, lägg i hela tomater.
    4. Grädda pajen i 200 grader 35-40 minuter eller tills den stannat och fått fin färg. Servera med en grönsallad till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben