Marias födelsedagstårta

Serverar: 12 portioner

Lite nyttigare ingredienser.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl mjöl
  • ½ dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 250 g kesella vanilj
  • Jordgubbssylt
  • Vispad grädde
  • Garnering
  • Bär el frukt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda försiktigt ner det i äggsmeten. Häll upp i en smord och bröad rund form.
    2. Grädda mitt i ugnen 30 minuter i 150°.
    3. Låt tårtbotten kallna innan du delar den i hälften. Bred över kesella vanilj på en botten, jordgubbssylt på andra och grädde på den sista. Bred över vispad grädde över hela tårtan och garnera!

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben