Marias goda tårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

God, snabbakad tårta!

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4st äggvitor
  • 2dl socker
  • 200g mandel
  • Smör kräm
  • 4st äggulor
  • 1dl socker
  • 1dl grädde
  • 75g smör
  • 2tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3dl grädde
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna hårt. Blanda i socker och den malda mandeln. Grädda i en form med löstagbar kant, ca 15-20min. Kolla gärna med en sticka, om den är färdig.
    2. Koka smörkrämen i ca 5 min. Vispa hela tiden. Rör ner vaniljsocker.
    3. Lägg krämen på tårtan. Bred grädde över, och "pudra" sedan kakao ovanpå.
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Diabetes
    Målet vid behandling av all diabetes är att hålla blodsockret på en jä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben