Marias jordgubbscheesecake

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 50 minuter

Den här kom till i ett försök att få min man att uppskatta cheesecake, vilket han inte gjorde tidigare. Den blev väldigt uppskattad, är lättgjord med en matberedare/stavmixer och även andra bär, t ex hallon, björnbär etc. passar bra till denna cheesecake.

Ingredienser

  • 15 digestivekex(ca 175 g)
  • 125 g margarin
  • FYLLNING 1
  • 400 g philadelphiaost, gärna lättvarianten
  • 175 g jordgubbar
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • FYLLNING 2
  • 2 dl lättfraiche
  • 1 dl grädde, matlagnings eller vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk socker
  • Ev. jordgubbar till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ingredienserna till bottnen i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 5 minuter.
    2. Fyllning 1: Blanda ingredienserna i en matberedare. Kör till en jämn smet och häll ned i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min tills smeten stannat.
    3. Fyllning 2: Blanda crème fraiche med strö- och vaniljsocker. Bred på och grädda ytterligare 5 min. Låt kallna. Garnera ev. med jordgubbar.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 15 min
    2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben