Marias muffins

Serverar: 20 portioner

Tid: 45 minuter

Dessa muffins är de maffigaste jag smakat. Man kan fylla dem med sylter, hackad choklad eller dajmkulor på toppen! Ja, det är bara 1 ägg i grundreceptet. De blir lite porösare om du tar 2 st. Receptets ursprung är en bakplåtspannekaka som jag gjorde muffins av och tyckte att de blev extra goda!

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 100 gr smält margarin
  • Valfri sylt (eller tillsätt 3 msk kakao i smeten)
  • Instruktioner

    Vispa ägg, socker och mjölk en stund. Blanda de torra ingredienserna. Rör i äggsmeten tillsammans med det smälta margarinet. Häll smeten i stora muffinsformar. Klicka i sylt, ca 1 tsk i varje. Grädda i ugn 225 grader 15-20 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben