Marias persiska gryta

Serverar: 6 portioner

Granatäppeljuicen som ska vara i denna rätt kan inte bytas ut mot tex; äppeljuice. Granatäppeljuice är mycket söt. Mycket lättlagat.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • Rapsolja
  • 2 gula lökar
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 2 dl malda valnötter
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2-3 msk socker
  • Ev 2 msk granatäppeljuice
  • Ev 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-4 dl hönsbuljong efter behov
  • Servering
  • Basmatiris
  • Gräddfil
  • Lök
  • Några hela valnötter
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i bitar och bryn runt om i olja. Hacka löken och låt den steka med, salta och peppra. Lägg i resterande ingredienser och låt allt puttra i ca: 45 minuter. Späd med buljong tills lagom konsistens, grytan ska vara lite simmig.
    2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dekorera grytan med några hela valnötter och servera den tillsammans med ris och en sås gjord av gräddfil med lite rå hackad lök i.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    akkamas 20 november 2009

    Måste vara den här du menade när du nämde kyckling, verkar jättesmarrig, precis som Maria brukar vara......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben