Har gjort lite förändring i ett "vanligt" chokladmuffins recept. De blev ännu godare tycker jag! Man kan också om man vill lyxa till dem med lite glasyr eller någon annan god "topping".
Ingredienser
100 g margarin eller smör
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 krm salt
5 msk kakao
2 msk o´boy
2 dl vetemjöl
Muffinsformar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º. Placera ut muffinsformar på en plåt.
- Smält smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker poröst, så det nästan blir vitt. Vispa sedan samman alla andra ingredienserna.
- Blanda slutligen i det smälta matfettet. Vispa till en fin jämn smet.
- Fördela sedan smeten i formarna, men fyll bara i smet till lite över hälften.
- Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter.
Låt dem sedan svalna!
- Tips: Dessa muffins kan bli lite kladdiga om man micrar dem efter frysning. Så det bästa är att låta dem tina i kylskåp eller i rumstemperatur.
Liknande recept
Kommentarer (1)
supergoda!