Maricas chokladmuffins

Serverar: 15 portioner

Tid: 20 minuter

Har gjort lite förändring i ett "vanligt" chokladmuffins recept. De blev ännu godare tycker jag! Man kan också om man vill lyxa till dem med lite glasyr eller någon annan god "topping".

Ingredienser

  • 100 g margarin eller smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 msk kakao
  • 2 msk o´boy
  • 2 dl vetemjöl
  • Muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Placera ut muffinsformar på en plåt.
    2. Smält smöret och låt det sedan svalna. Vispa ägg och socker poröst, så det nästan blir vitt. Vispa sedan samman alla andra ingredienserna.
    3. Blanda slutligen i det smälta matfettet. Vispa till en fin jämn smet.
    4. Fördela sedan smeten i formarna, men fyll bara i smet till lite över hälften.
    5. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter. Låt dem sedan svalna!
    6. Tips: Dessa muffins kan bli lite kladdiga om man micrar dem efter frysning. Så det bästa är att låta dem tina i kylskåp eller i rumstemperatur.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gullis88 16 januari 2012

    supergoda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben