Maries havrekaka i långpanna

Fet men jättegod kaka som är superlätt att baka. Ett till plus är att det blir många bitar eftersom man gör den i ugnslångpannan.

Ingredienser

  • 100 g smält margarin
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjölk
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Strössel
  • 200 g smält margarin
  • 3 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad ugnslångpanna.
    2. Smält margarinet till strösslet. Blanda i socker, havregryn och kanel. Fördela strösslet över kakan. Grädda i 200-225 grader ca.10-12 minuter. Låt kakan svalna något och skär den sen i rutor. Smaskens!!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mariali 12 mars 2009

    Supergod kaka! Och lätt att göra=) Maken tyckte den blev ännu godare med tiden, speciellt om den stod i kylskåpet. Denna kaka blir bakad fler ggr här hemma!

    Jansingen 19 augusti 2009

    Jättegod och lättbakad kaka. Jag var dock lite oförsiktig när jag fördelade strösslet, så det sjönk till botten på pannan?! Inte snyggt , men gott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben