Marinad med senapspulver och honung

Serverar: 4 portioner

Här är en mycket god marinad till både kött och kyckling

Ingredienser

  • 1 dl olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 krm kryddpeppar
  • 2 msk soja
  • 1 msk ingefära, riven färsk
  • ½ dl vatten
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i en skål. Har du vanlig honung kan du med fördel värma i micron några sekunder så den blir flytande. Då går det lättare att blanda ihop med det övriga. Lägg kött eller kycklingbitarna i en plastpåse och häll i marinaden. Låt marinera några timmar innan det ska grillas. Ta fram köttet och torka av så det inte droppar ner på glöden.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ingpet2 16 juni 2012

    Mycket smaklös!!!!

    AMEK 17 juni 2012

    Synd att det inte passade. Vi i familjen använder den oftast till kyckling. Den ger lite varation till "vanliga" grilloljor och marinader som oftast innehåller vitlök och chili, utan att för den skull vara smaklös enligt vårt tycke. Prova gärna att öka mängden av någon krydda får du se om det hjälper. Själv är jag inte helt noggrann när jag mäter.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben