Marinerad fläskfilé med basilikasås

Serverar: 8 portioner

En god rätt att ställa fram på buffébordet

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Urkärnade oliver
  • Marinad
  • 1½ dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 smulat lagerblad
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad stött rosmarin
  • 1 ½ msk kalvfond
  • 2 krm svartpeppar
  • Basilikasås
  • 4 dl crème fraiché
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk basilika (hackad)
  • 3/4 dl sky från köttet
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet tills det är gyllene runtom. Lägg köttet i en eldfats form.
    3. Efterstek köttet mitt i ugnen tills det är genomstekt , ca 20-25 min. Låt köttet kallna. Spara skyn som bildas till såsen.
    4. Blanda samman alla ingredienser tillmarinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Lägg påsen kallt i ca 12 timmar vänd påsen några gånger under tiden.
    5. Blanda samman alla ingedienserna till såsen 0ch ställ den kallt att mogna i smaken.
    6. Torka av köttet och skiva det tunt . Lägg köttet på ett uppläggningsfat och ringla lite sås och ställ resten i en skål bredvid .Garnera mad färsk basilika och oliver .

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lof651 18 augusti 2008

    Köttet tog inte så mycket smak, trots att det låg mer än ett dygn. Behövs mer kryddor i marinaden ? Gott ändå, då såsen förgyllde ordentligt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben