Marinerad fläskfilé med basilikasås

Serverar: 4 portioner

Servera fläskfilén antingen till helgens middag eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Urkärnade oliver
  • Marinad
  • 1½ dl olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 smulat lagerblad
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk stött torkad rosmarin
  • 1½ msk kalvfond
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering
  • Basilika
  • Basilikasås
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2-3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 kruka färsk hackad basilika
  • 3/4 dl sky från köttet
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Bryn köttet i lite matfett tills det är gyllene runtom. Lägg köttet i en eldfast form.
    2. Efterstek köttet i i ugnen tills det är genomstekt, ca 20-25 minuter. Låt köttet kallna. Spara skyn som bildats till såsen.
    3. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och knyt till. Lägg påsen kallt ca 12 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
    4. Blanda samman alla ingredienserna till såsen och ställ den kallt att mogna i smaken.
    5. Torka av köttet och skiva det tunt. Lägg köttet på uppläggningsfat och ringla över lite av såsen, bjud resten i en skål bredvid. Garnera med färsk basilika och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben