Hickory glaze är lite rökig i smaken, tillsammans med japansk soja och timjan blir det en spännande marinad till fläskfilén. Salsan är god till.
Ingredienser
2 fläskfiléer ca 700 g
Marinad
3 msk japansk soja
1 tsk timjan
2 msk rapsolja
1 påse hickory glaze (ca 1 dl tex Caj P´s)
Salt
Peppar
Salsa
1 burk krossad ananas
1 dl sweet chilisås
Instruktioner
Putsa filéerna från hinnorna och det mesta av fettet. Lägg sedan köttet i en bunke.
Vispa ihop ingredienserna till marinaden och häll över filéerna. Låt marinera i ca 4 timmar.
Stek köttet gyllenbrunt runtom och efterstek i ugnen på 200 grader ca 20 min.
Låt köttet svalna och skiva sedan upp det och lägg på ett serveringsfat. Koka försiktigt upp marinaden och häll över köttet.
Salsa:
Häll upp ananasen i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Blanda med sweet chilisås och servera till köttet.