Marinerad Fläskfilé med salsa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 35 minuter

Hickory glaze är lite rökig i smaken, tillsammans med japansk soja och timjan blir det en spännande marinad till fläskfilén. Salsan är god till.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer ca 700 g
  • Marinad
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk rapsolja
  • 1 påse hickory glaze (ca 1 dl tex Caj P´s)
  • Salt
  • Peppar
  • Salsa
  • 1 burk krossad ananas
  • 1 dl sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna från hinnorna och det mesta av fettet. Lägg sedan köttet i en bunke. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och häll över filéerna. Låt marinera i ca 4 timmar. Stek köttet gyllenbrunt runtom och efterstek i ugnen på 200 grader ca 20 min. Låt köttet svalna och skiva sedan upp det och lägg på ett serveringsfat. Koka försiktigt upp marinaden och häll över köttet.
    2. Salsa: Häll upp ananasen i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Blanda med sweet chilisås och servera till köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben