Marinerad fläskfilé med vitlöks- och basilikasmör

Bästa resultatet får du om du marinerar köttet i kylskåpet över natten. Kom ihåg att ta ut det i god tid innan grillningen!

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl soja
  • ½ dl tabasco
  • 1 kruka färsk timjan
  • Smöret
  • 80 g rumsvarmt smör
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 kruka basilika, hackad
  • ½ tsk havssalt
  • 1 tsk citronsaft
  • Instruktioner

    Putsa köttet. Häll olja, soja och tabasco i dubbla plastpåsar. Hacka timjan grovt och lägg ner i påsen tillsammans med köttet. Marinera i kylen 2-3 timmar eller över natten. Blanda smöret. Rulla ihop och lägg i kylen. Grilla köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben