Marinerad fläskfilé under smördegsgaller

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att förbereda för många personer.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé
  • 2 msk soja
  • 2 msk sherry
  • 1 msk vatten
  • 400 g skivade champinjoner
  • 1 skivad röd paprika
  • 1 skivad gul paprika
  • 1 strimlad purjolök
  • 3 strimlade gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl grönsaksbuljong
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyougurt
  • 3 plattor fryst smördeg
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Marinera köttet i soja sherry och vatten i minst 1 timma. Bryn kött och grönsaker och lägg i gryta med mjök, buljong, youghurt och krydda. Sjud i 5 minuter. Häll grytan i smord ugnsform och kavla smördegen lite och skär strimlor som lägges i mönster över. Sätt in i ugnen på 200 grader i 20 min. Serveras till ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bigbird131 16 mars 2012

    Min hustru hade denna rätt som sitt lilla begär under graviditeten. Kan bara hålla med, grymt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben