Marinerad gurka med rädisor och dill

Serverar: 4 portioner

Spännande variant på inlagd gurka.

Ingredienser

  • 1 gurka skalad och urkärnad
  • 1 knippe rädisor
  • Färsk dill 1 bunt
  • ½ dl ättikssprit
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 röd chili
  • Ett par dillstjälka
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva gurkan tunt på längden och lägg i kallt vatten. Skiva även rädisor tunt och lägg i kallt vatten.
    2. Skiva chilin tunt. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i chili och dillstjälkar. Låt kallna och ta bort dillstjälkarna.
    3. Häll av vattnet från gurka och rädisor. Blanda med ättikslagen och smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att hacka och vända ner färsk dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben