Marinerad gurka med rädisor och dill
Serverar:
4 portioner
Spännande variant på inlagd gurka.
Ingredienser
1 gurka skalad och urkärnad
1 knippe rädisor
Färsk dill 1 bunt
½ dl ättikssprit
1 dl socker
2 dl vatten
1 röd chili
Ett par dillstjälka
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Skiva gurkan tunt på längden och lägg i kallt vatten. Skiva även rädisor tunt och lägg i kallt vatten.
Skiva chilin tunt. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i chili och dillstjälkar. Låt kallna och ta bort dillstjälkarna.
Häll av vattnet från gurka och rädisor. Blanda med ättikslagen och smaka av med salt och svartpeppar. Avsluta med att hacka och vända ner färsk dill.
Liknande recept
Vårfräsch potatissallad med gurka och dill
4
Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
20 min
4
Marinerad fänkål
3
4
Kall marinerad fläskfilé med Pernillas äppelsås
4.5
4
4
Marinerad nötstek i gryta
4
6
4
Marinerad kycklingfilé
4.8
4
9
Älgbiffar med champinjoner och dill
2
30 min
4
Italiensk marinerad fläskfilé
4.4
6
27
Marinerade kycklingfiléer (ViktVäktarna)
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!