Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Fräsch förrätt som passar bra en varm sommarkväll

Ingredienser

  • 300 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
  • 1 lime
  • 1/2 apelsin
  • 1 liten chilfrukt
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 gurka
  • 6 rädisor
  • Flingsalt
  • 1 ciabatta
  • Finmalen svartpeppar
  • 2 dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i tunna skivor och lägg den på tallrikar.
    2. Skölj limen och apelsinen väl. Riv skalet och pressa juicen.
    3. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med citrusskal, juice och 2 msk olivolja.
    4. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och tärna den. Skölj och strimla rädisorna. Blanda grönsakerna med marinaden.
    5. Fördela marinaden på laxskivorna. Marinera 5 minuter. Strö över flingsalt.
    6. Skör brödet i smala skivor och pensla med olivolja. Rosta i grillen. Krydda med peppar och garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben