Citrusmarinerad lax med gurka och rädisa
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Fräsch förrätt som passar bra en varm sommarkväll
Ingredienser
300 g laxfilé som varit fryst i minst 2 dygn
1 lime
1/2 apelsin
1 liten chilfrukt
3 msk olivolja
1/2 gurka
6 rädisor
Flingsalt
1 ciabatta
Finmalen svartpeppar
2 dillkvistar
Instruktioner
Skär laxen i tunna skivor och lägg den på tallrikar.
Skölj limen och apelsinen väl. Riv skalet och pressa juicen.
Kärna ur och finhacka chilin. Blanda med citrusskal, juice och 2 msk olivolja.
Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur och tärna den. Skölj och strimla rädisorna. Blanda grönsakerna med marinaden.
Fördela marinaden på laxskivorna. Marinera 5 minuter. Strö över flingsalt.
Skör brödet i smala skivor och pensla med olivolja. Rosta i grillen. Krydda med peppar och garnera med dill.
Liknande recept
Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad
5
10
2
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!